Предлагат раздаването на ваучери за здравен туризъм на работниците

Стойността ще бъде 60 лв. месечно.

15.09.2020 | 20:05 Редактор: Калина Донкова

Ваучери за здравен туризъм у нас в размер от 60 лева месечно за всеки работник. Това предлагат от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА) . От организацията коментират, че за да се включат работодателите в програмата, трябва да им бъде подсигурено данъчно облекчение. На този принцип служителите масово получават и купони за храна от 60 лева на месец.

Ваучерите за здравна превенция ще струват на фирмите по 720 лева годишно. Такава програма вече е въведена в Чехия, Словакия и Словения.

Въпреки Ковид-19 интересът към СПА и балнео туризма в страната не се е понижил. Това сочат данни на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ). За да се съобразят със здравните изисквания, хотелиерите са инвестирали между 10 000 и 30 000 лева в оборудване, средства за дезинфекция и обезопасяване.

Тази година ваучери за почивка бяха предоставени на служителите на първа линия в борбата срещу коронавируса. Стойността на тези купони е 210 лева за седемдневна почивка у нас. За състоянието на СПА туризма и въвеждането на ваучер ''Здраве'' - разговор по темата със Сийка Кацарова от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм в предаването ''Директно''.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК