Думата "изолатор" будела тревожност у децата и възрастните

Според Гергана Крумова изискванията, които училището налага като противоепидемични мерки, не са приумица

15.09.2020 | 16:21 Редактор: Ралица Братанова
Думата

Социалната дистанция ще се усети още от днес, когато в училищния двор ще бъдат само ученици от първи, пети, осми и 12 клас. Няма да се насладят на първия звънец всички ученици в училищата. Това каза пред БНР училищният психолог в столичното 137 СУ "Ангел Кънчев" Гергана Крумова

По думите ѝ изискванията, които училището налага като противоепидемични мерки, не са приумица.

"Разбира се, това да се срещнем лице в лице, да се усмихнем, да разпознаем емоцията, която носи другият, е изключително важна. Но когато на децата, на учениците се обясни защо е необходимо да се носят маски - че то предпазва най-вече техните учители и техните родители, мисля, че това не би имало последствия върху психиката на децата", коментира психологът на въпрос могат ли маските да травмират децата или родителите пренасят свои емоции върху тези ограничения.

Когато говорим за сътрудничество между училището и родителите, това е валидно с най-голяма сила именно в момента, смята Гергана Крумова.

"Самата дума "изолатор" буди изключително голяма тревожност не само у децата, но и у възрастните. Аз смятам, че тя е крайно неподходяща", посочи още тя по повод обособяването на помещения за деца, които биха проявили симптоми на коронавирус.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК