Близнаци бягат и плуват в името на обучението на деца с увреждания

За разработването на платформата са нужни около 400 000 лв.

15.09.2020 | 14:43 Редактор: Георги Камарашев

Братята Теодор и Валентин Цветкови са изправени пред ново предизвикателство. Двамата се впускат в кампанията "Образование за всяко дете", която цели да разработи онлайн платформа за обучение на деца с увреждания.

За разработването на онлайн платформата са нужни около 400 000 лева. 

"Кампанията ще предоставя видео, курсове, материали на деца с увреждания, техните родители и учители, защото те също имат нужда да помагат на децата си", обясни Валентин Цветков.

Братята са изявени спортисти и не за пръв път участват в подобни инициативи. Този път целта на Валентин е да пробяга 280 километра в рамките на 7 дни.

"Всеки ден имам за цел да бягам 40 км. Започваме в 4 часа, след това спираме в 11 на обяд. Започваме отново в 4 и приключваме в 10-11 вечерта", разказа още Валентин.

А Теодор Цветков ще се включи с плуване. Неговата цел също е 280 километра до 20 септември. 

"Надяваме се това да бъде възможно, защото както можете да видите, времето сутринта беше тихо, сега има вятър, има течение. Не може да се гарантира че ще бъдат изпълнени 280 километра, но ние правим всичко възможно", обясни Теодор Цветков.

Братята често се включват в благотворителни инициативи, като с една от тях Теодор дори постави рекорд на Гинес за преплуване на 10 километра с вързана към тялото ръка.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК