Баща на 3 деца и фен на "Ботев" (Пд) - Ангел се нуждае от помощта ни

Набират средства за трансплантация на стволови клетки на 34-годишния мъж

26.08.2020 | 16:45 Редактор: Тодор Петров

Млад мъж от Пловдив се нуждае от помощта на всички нас. Животът на 34-годишния Ангел - съпруг и баща на 3 малки деца, се преобръща в края на месец юли, след като е диагностициран с остра миелоидна левкемия

Негови близки и приятели стартираха благотворителна кампания за набирането на 400 хиляди евро, необходими за лечението му в Германия.

Ангел Краевски се лекува в Клиниката по хематология в Пловдив. В момента се провежда неговият втори курс на химиотерапия. За пълното му възстановяване е необходима скъпоструваща трансплантация на стволови клетки в Германия.

"Ангел е млад мъж, който истински и искрено обича живота. За семейството ни и нашите три прекрасни дечица той е всичко - обичта, примерът и пълното щастие", сподели съпругата му Валерия.

За по-бързото събиране на сумата за неговото лечение е разкрита каузата "Заедно за Ангел" в благотворителната платформа Helpkarma.
 
"Вярваме, че шансовете на Ангел са много реални да се възстанови напълно, но за тази цел той ще трябва да претърпи трансплантация в Германия. Именно за да се осъществи тази процедура за неговото лечение, създадохме каузата "Заедно за Ангел". Най-важното е да бъдат събрани навреме средствата, необходими той да замине за Германия и за това ние отправяме призив към абсолютно всички добри хора да протегнат ръка на този млад човек", обясни Гергана Налджиева, която е част от благотворителната инициатива.

До момента набраните средства са около 130 хиляди евро. Близки и приятели на Ангел направиха благотворителни кутии за набиране на средства. Те ще бъдат поставени в различни търговски обекти в Пловдив. Планирана е и специална благотворителна кампания Нощ на ангелите, която ще се проведе през септември.

Преди дни футболните отбори на "Ботев" и "Берое" заявиха своята подкрепа към Ангел, който е привърженик на "жълто-черния" тим. Играчите бяха облекли фланелки с надпис "Заедно за Ангел", а събраната за лечението му сума е 4500 лева.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК