ВАП сезира Танева за изсичането на вековна гора край Котел

Информацията от проверката трябва да бъде обобщена в доклад

14.09.2020 | 15:00 Редактор: Тодор Петров
ВАП сезира Танева за изсичането на вековна гора край Котел

ВАП сезира министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева да извърши незабавна проверка, свързана със сеч на вековна дъбова гора край Котел.

Върховна административна прокуратура се самосезира във връзка с медийни публикации, относно изсечена вековна гора край града, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

За изясняването на казуса е необходимо да се проучат предвидените по лесоустройствения проект мероприятия, кога и какви дървесни видове са маркирани, какъв вид е сечта - изборна, групова или др., какъв е видът на добива - за бичене, фурнир или шперплат и за какво точно са маркирани дърветата, съгласувана ли е сечта с РИОСВ, изпълнена ли е процентно до 25% с оглед наличието на вододайна зона и др.

Информацията от проверката следва да бъде обобщена в доклад, в който да бъдат отразени посочените констатации, допуснати нарушения, образувани административни и административно наказателни производства, както и мерки за преустановяване на нарушенията. Докладът трябва да бъде изпратен до ВАП в най-кратък срок.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК