Ще се увеличи ли цената на шофьорските курсове?

От браншна искат оставката на ръководството "Автомобилна администрация"

11.09.2020 | 21:35 Редактор: Виктория Гетова

Ще поскъпне ли цената на шофьорския курс и от каква промяна се нуждае Закона за движението по пътищата?

"Надявам се, че няма да има увеличение на цената на шофьорския курс. По-скоро ще има оставка на хора, които некомпетентно предлагат нови и измислени наредби, с които целят защита на лобистки интереси", коментира инструкторът Йонко Иванов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него въпреки наложената забрана от "Автомобилна администрация" за провеждане на шофьорски курсове, е имало фирми, които продължавали да работят и да провеждат психологически тестове.

Иванов подчерта, че при спазване на изискването всички автомобили да бъдат собственост на учебните центрове, 3000 автоинструктори биха останали без работа.

"Не съм сигурен, че решението на проблема е протест, тъй като от "Автомобилна администрация" има нечуваемост от всичко, което бранша казва", подчерта още експертът Христо Радков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Иванов обяви, че на 16 и 17 септември ще се проведе национално съвещание на автомобилните учебни центрове в страната.

"Ще искаме среща с министър-председателя и министъра на транспорта. Ако не се стигне до диалог ще искаме оставката на ръководството на "Автомобилна администрация", допълни той.

"Предложенията, които Министерски съвет одобри, няма да доведат до никаква промяна", смята Радков.

Според Иванов цената на шофьорските курсове може да се увеличи между 500 и 700 лв.

"Ако се намерят пари, за да се оправят най-неврологичните участъци, ситуацията ще се промени коренно, но се съмнявам да се намери нужната сума", добави още Радков.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК