50-годишният, причинил кървавото меле в Айтос, бил надрусан с метамфетамин

Млада жена е загиналата, а шест са ранените

11.09.2020 | 18:31 Редактор: Искра Ангелова

Тежка катастрофа с една жертва стана днес на кръстовище в Айтос. ТИР с бургаска регистрация блъсна 12 коли, спрели на червен светофар. Млада жена е загиналата, а шест са ранените, които са настанени в бургаската болница. 50-годишният шофьор е тестван за алкохол и наркотици, като е дал положителна проба за метамфетамин. 

ТИР-ът е пътувал от Руен към Айтос. По пътя отнема предимството на пешеходка, след което помита по пътя си 11 автомобила и един микробус, спрели на светофара на кръговото в центъра на града. От удара се възпламенява последната кола и изгаря 28- годишна жена от Търговище, която  е пътувала на задната седалка.

"Някакъв гръм се получи и като излязох - цялата кола беше в пламък. Даже извадихме маркуча, но момичето беше изгоряло, не успяха да го извадят", сподели очевидец.

ТИР-ът е бил натоварен със зърно. Предстои автотехническа експертиза, както и  ще установява дали е бил претоварен .

"Водачът е 50 годишен мъж, правоспособен, тестван за алкохол и наркотици, като пробата за наркотици е положителна. Техническата експертиза ще установи дали е карал с висока скорост, но една от причините, която  е довела до този фатален инцидент, е високата скорост", каза директорът на ОДМВР - Бургас комисар Калоян Калоянов.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години