Радев: Не мафията е на площада, суверенът си връща държавата

"Насилието между власт и граждани няма място в бъдещето, за което се борим", смята президентът

10.09.2020 | 10:31 Редактор: Тодор Петров
Радев: Не мафията е на площада, суверенът си връща държавата

"Масовият протест принадлежи на всички граждани. На площадите днес не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е единственият суверен по силата на Конституцията и е твърдо решен да си върне държавата", написа президентът Румен Радев във Facebook. 

Държавният глава призова всички на площада да не се поддават на провокации и подчерта, че ръководството на МВР носи отговорност за живота на протестиращите граждани.

"Нека всички участници в събитието – граждани, полицаи и жандармеристи – не забравят, че сме българи. Че призванието на униформените е да бдят над сигурността на гражданите. Че насилието между власт и граждани няма място в онова бъдеще, за което всички почтени хора се борим и ще постигнем", пише още Радев.

"Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, въпреки обидите, провокациите и демонстративното погазване на демократичните принципи от загубилата всякакво доверие власт. Промяната е неизбежна. Всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата", категорично заявява президентът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Мафията не е ли част от българския народ? Сигнализирай за неуместен коментар