Ще се радваме на максимални температури до 33 градуса

В събота и в неделя ще има облаци над западните части и по Черноморието

10.09.2020 | 07:25 Редактор: Виктория Гетова

Минималните температури през деня ще бъдат 13 до 18 градуса, а по морския бряг до 19. Денят започва с ниски облаци и мъгли по Черноморието, които ще се разсеят около обед.

Следобед над западните райони и поречието на Дунав облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Максималните температури ще бъдат от 28 до 33 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Добруджа облаците бързо ще намаляват до слънчево. В района на Шумен дневните температури ще достига до 29-30 градуса. Температурата на въздуха по Черноморските ни курорти ще бъде до 27-28 градуса.

По Черноморието сутринта ще се появят ниски облаци и мъгли. Следобед облаците ще намаляват. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 27 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие до 26-27 градуса по южното.

Над планините ще се развива купеста облачност. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 14-15 градуса, а на 1500 м до 20-21.

В петък ще има краткотрайни сутрешни мъгли и слънце през деня над цялата страна. В събота и в неделя ще има облаци над западните части и по Черноморието, като в неделя има възможност за превалявания по южното Черноморие. В понеделник ще има повече облаци.

Преваляванията по Черноморието бързо ще спират и следобед в южната половина от страната ще има повече слънце.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК