Глас от ГЕРБ: Не е направен правилен прочит на 9 септември

"Промените се случваха по предварително определен сценарий", каза Лиляна Друмева

09.09.2020 | 21:45 Редактор: Искра Ангелова

9 септември - датата, която и днес разделя обществото. За някои това е кървав преврат, довел до ликвидирането на демокрацията и частната собственост, почернил живота на стотици хиляди българи.

"Все още, макар и 30 години след Прехода, не е направен задълбочен, искрен и верен прочит на събитието на 9 септември и това, което се случи в България след него. Вина за това носи цялото българско общество с мълчанието си, както и с пренебрежителното отношение към въпросите, които се поставят в началото на прехода, но основна вина носят политиците, които започнаха прочита на тази дата", каза депутатът от ГЕРБ Лиляна Друмева в "Денят ON AIR".

За нея имат вина и политиците, които дадоха начален тласък на демократичните промени в България.

По думите ѝ промените са се случвали по предварително определен сценарий, а кукловодите вече не са между живите.

"Не всички са маскари, има изключително почтени хора от всички политически сили. Има хора, които искат нещата в България да се случват по правилния начин. Тези, които ограбиха милиарди, трябваше да дават някакво обяснение за тях. Когато тези, които казаха, че България е пълна с боклуците на Западна Европа, се оказа, че те са същите, които са докарали същите тези боклуци", категорична бе Друмева пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че има предвид съветниците на президента Румен Радев.

"Не бих се задълбочавала какво ни причини 9 септември, но бих казала, че ние не прочетохме добре тази дата, след която имаше такава промяна на българското общество, която спокойно бих нарекла деморализация. Тя дойде след унищожаването на българската интелигенция", допълни депутатът от управляващата партия.

Лиляна Друмева отбеляза, че се съмнява президентът Румен Радев да е чел Конституцията.

"Там са му вменени задължения, а едно от тях е да бъде президент на всички българи. Засегната съм от факта, че до ден днешен президентът не знае, че има организация, която представлява жертвите на комунистическия режим", каза още тя.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК