Kак да получите кредит без поръчител?

Кредитът без поръчител няма изискване за гарант

09.09.2020 | 16:55 Редактор: Искра Ангелова
Kак да получите кредит без поръчител?

В идеален свят, ние би трябвало да можем да отидем до банката, да подадем документите си и да получим одобрение веднага - без много документация и без изчакване. Ние обаче живеем в свят, който не е толкова идеален и в който не всички имаме добра кредитна оценка и високи доходи. Ако сте попаднали в такава ситуация, много вероятно е банковата институция да склони да ви отпусне пари само срещу поръчител. За разлика от банките, фирмите за бързи заеми дават възможност за кредит без поръчител и до заплата, дори и да имате неперфектна кредитна история или по-ниски доходи.

Изискването за поръчител е едно изключително неприятно условие, защото повечето хора нямат близки хора, които да гарантират за тях. Дори и да имат, никой не иска да акцентира върху лошото си финансово положение или пък да моли близките си за подобна услуга. Има много различни ситуации, в които да се намери поръчител е повече от трудна задача. Благодарение на бързите кредити и техните кредитни продукти, намирането на поръчител вече не е задължително условие, за което да трябва да се притеснявате.

Какво точно е поръчителят?

Поръчителят на някой места можете да го срещнете и като поръчител. Без значение, как са го нарекли, той изпълнява следната функция - да гарантира, че лицето ще успее да върне заема в уговорените срокове. Той поема отговорност и за изплащането на заема в случай, че лицето е възпрепятствано. Това означава, че самият поръчител също трябва да отговаря на някой условия. Само тогава може да се подпише като поръчител. Тези условия обикновено се отнасят за финансовата му стабилност, дали получава редовно доходи и притежава ли някакво имущество.

Когато поръчителят е финансово стабилен, това дава увереност на фирмата кредитор, че ще си върне сумата без значение какво се случи. Като знаете всичко това, вече трябва да ви е ясно, защо понякога е предизвикателство да намериш поръчител. За щастие, при бързите кредити не е нужно изобщо да търсите такъв.

Заемите без поръчители не са ли същите като заемите до заплата?

Много зависи от фирмата, която ги предлага. И двата вида са вид бързи заеми, но условията им са различни. След като одобренията за безлихвени кредити отдавна приключиха, един кредит до заплата може да бъде кредит без поръчител и обратното. Тук ключовото е, че може да бъде, но не е задължително да бъде такъв.

Кредитът без поръчител няма изискване за гарант, останалите неща, като размер лихвен процент, период на кредита и допълнителни условия могат да бъдат най-разнообразни. Заемите до заплата се наричат така, защото периодът им за връщане е 1 месец и се предполага, че лицето ще покрие задължението, когато получи заплатата си. Тоест, напълно възможно е, даден кредит да е без поръчител и да е за малка сума, която да е необходимо да се върне в период до 1 месец. Възможно е, кредитът не само че е без поръчител, ами да бъде и без изискване за трудов договор на пълен работен ден. Изобщо, могат да се срещнат всякакви варианти на кредитни продукти, така че трябва да проверите вашата фирма за бързи кредити какво точно предлага и изгодни ли са за вас техните условия.

Защо на хората са им нужни кредити без поръчител?

Както вече споменахме, да намериш гарант не е нито лесно, нито приятно занимание. Да кандидатстваш за кредит без поръчител може да има редица причини:

Нов си в града;

Нов си в държавата;

Нямаш близки приятели и роднини;

Близките ти не желаят да се обвързват финансово;

Близките ти също не са в добро финансово положение и няма да бъдат одобрени за поръчители.

Всички тези ситуации биха били задънена улица, ако не съществуваше кредитиране, като това, което предлагат бързите кредити.

За какво да внимавате?

Винаги когато влизате във финансови взаимоотношения с кредитна компания, се доверявайте на доказани фирми, които са регистрирани. В противен случай, рискувате да станете част от незаконна лихварска дейност, бъдете предпазливи! Четете внимателно договора и подбирайте най-добрите условия. Кредитите без поръчител може да имат малко по-висока лихва, така че сравнете няколко оферти преди да се спрете на тази, която ви устройва напълно. Поинтересувайте се от условията, ако подозирате че ще се забавите с връщането на вноските и преценете рисковете. Никога не подписвайте документи без да сте разбрали подробно за какво точно са те и под какво си поставяте подписа. Големите фирми за кредити са лоялни и не използват подвеждащи практики, това е и причината да ви посъветваме винаги да избирате такава фирма пред алтернативите.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК