Телевизия Bulgaria ON AIR на 9 г.: За пътя от началото до днес

В портфолиото ѝ влизат редица предавания и филми

09.09.2020 | 16:45 Редактор: Ивет Арабова

Националната телевизия Bulgaria ON AIR днес има рожден ден - става на 9 години. Точно преди 9 години е готово едно от най-големите новинарски студия в страната. От тук започват да се излъчват "Новините ON AIR" и предаванията "Денят ON AIR" и "Брюксел 1". Водеща на първите емисии е Радинела Бусерска. 

"Много е вълнуващо как една телевизия се създава и развива пред очите ти. Как от един бранд, който никой не познава се превръща в една телевизия с огромно доверие у зрителите", споделя Радинела Бусерска.

В портофлиото на телевизията влизат различни предавания и филми, а Новините и сутрешният блок бързат неуморимо да разкажат за всичко, което се случва в страната и по света. От десетте емисии на "Новините ON AIR" всеки ден хилядите зрители разбират за най- важните събития. През всичките години репортерите и операторите са на най-горещите точки. 

"Емоциите в нашата работа наистина не стихват и се сменят по около 30 пъти на ден - и тъжни, и весели, и забавни, и напрегнати, мога да кажа, че всеки изминал ден е предизвикателство и е важно в края на деня да си доволен и горд от свършеното", каза репортерът на "Новините ON AIR" Христиана Стефанова.

В Сутрешния блок на телевизията - "България сутрин" се коментират най-интересните теми. Коментарите за случилото се в страната идват всеки ден от предаването "Денят ON AIR", а новините и анализите от Европа от предаването "Брюксел 1". Историята оживява с "Операция История", а всичко за бойните спортове стига до зрителите от предаването "Boec.bg". 

Спортните новини следят всяко движение на българските спортисти. Единици са самолетите в света, които не са показвани в "Авиошоу", а най-новите предложения в автомобилния свят са представени в предаването за автомобили "Колела". Финансовият свят намира нишата си в "Money.bg", а най-интересните истории се разказват в "Историите ON AIR. Всеки делник проблемите на хората и решаването им се случва на живо в предаването "Директно". 

"Като стъпим на мейлите, които получаваме от нашите зрители, и нещата, за които ни питат, за които се интересуват, ясно е, че несигурността е нещо, което съпътства нашия живот, затова и ние се стремим да напипаме точно тези теми", обясни водещият на "Директно" Димитър Абрашев. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК