Хампарцумян: Политическата криза засега не може да стане икономическа

Според него евентуална продължителност може да се окаже спусък за подобни явления

08.09.2020 | 21:45 Редактор: Ралица Братанова

Една продължителна политическа криза може да се окаже спусък на кризисни явления, които коронавирусът ускори, но засега не може да се превърне в икономическа. Това коментира председателят на Българския форум на бизнес лидерите Левон Хампарцумян в "Денят ON AIR".

По думите му в момента банките са в по-добро състояние в сравнение с предишната икономическа криза, а коронавирусът е изкарал наяве процеси, които иначе са щели да отнемат години.
 

"Оказа се, че световните системи за производство и дистрибуция са прекалено неустойчиви спрямо непредвидени явления. Днес е Ковид, утре може да е земетресение или вулкан", заяви Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR.

Според него някои сектори на икономиката ни ще страдат и ще трябва да се трансформират, а други ще имат определени преимущества.

"Новото богатство в България се създава от предприемчивите хора. На тях им трябва свобода, устойчивост на бизнеса и средата, за да могат да планират и да растат извън границата на държавата", посочи банкерът.

И добави, че ключът за България е хората да могат да се адаптират към все по-бързо променящата се среда. 

"Бизнесът се адаптира към управленската среда. Може да протестират хора, на които по една или друга причина не им харесва какво се случва. Но няма някъде, където бизнесът да е направил протести. Имат други инструменти, с които си взаимодейства с политическите посредници", каза още Хампарцумян.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК