fallback

Русенската полиция алармира: Зачестяват измамите с ремонти по покриви

Потърпевши са основно възрастни и самотни хора

09.09.2020 | 14:55 Автор: Ивет Арабова

За зачестили сигнали за измами с ремонти по покриви и улуци предупреждават от полицията в Русе. Измамените са основно възрастни и самотни хора, живеещи в по-малките населени места. 

Иво търси услугите на русенска фирма за изграждане на навес в имота му. След уговорки и подписан договор, фирмата започва работа. "Първоначално уговорката беше правят си фермите, идват тук и започват да сглобяват. Те дойдоха, днеска носят 3-4 железа, почват да заваряват", разказва Иво.

След няколко седмици работа изградената конструкция се оказва нестабилна, дори опасна. Иво казва, че ще търси правата си в съда. Екипът ни се свърза със собственика на фирмата-изпълнител.

"За да се докаже, че ремонтът е некачествен, трябва да има някакво експертно, някой строителен техник да е направил експертиза и да каже това дали е опасно и дали е изпълнено по план. Това са твърдения на човек, който не е специалист", казва собственикът на фирмата - Мирослав.

За да не се изпада в подобни ситуации, специалисти в бранша дават няколко съвета. "Първо, да търсят фирми с място, офис, където да бъдат орктиваеми, да бъдат проверени. С преференции от други доволни клиенти. В 21 век живеем, има форуми, има много места от където да се информират хората", съветва собственикът на фирма Мариян.

В русенската полиция вече има образувани преписки и досъдебни производства за подобни измами. А от там призовават при най-малкото съмнение за нередност, хората да се обръщат към органите на реда.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback