Русенската полиция алармира: Зачестяват измамите с ремонти по покриви

Потърпевши са основно възрастни и самотни хора

09.09.2020 | 14:55 Редактор: Ивет Арабова

За зачестили сигнали за измами с ремонти по покриви и улуци предупреждават от полицията в Русе. Измамените са основно възрастни и самотни хора, живеещи в по-малките населени места. 

Иво търси услугите на русенска фирма за изграждане на навес в имота му. След уговорки и подписан договор, фирмата започва работа. "Първоначално уговорката беше правят си фермите, идват тук и започват да сглобяват. Те дойдоха, днеска носят 3-4 железа, почват да заваряват", разказва Иво.

След няколко седмици работа изградената конструкция се оказва нестабилна, дори опасна. Иво казва, че ще търси правата си в съда. Екипът ни се свърза със собственика на фирмата-изпълнител.

"За да се докаже, че ремонтът е некачествен, трябва да има някакво експертно, някой строителен техник да е направил експертиза и да каже това дали е опасно и дали е изпълнено по план. Това са твърдения на човек, който не е специалист", казва собственикът на фирмата - Мирослав.

За да не се изпада в подобни ситуации, специалисти в бранша дават няколко съвета. "Първо, да търсят фирми с място, офис, където да бъдат орктиваеми, да бъдат проверени. С преференции от други доволни клиенти. В 21 век живеем, има форуми, има много места от където да се информират хората", съветва собственикът на фирма Мариян.

В русенската полиция вече има образувани преписки и досъдебни производства за подобни измами. А от там призовават при най-малкото съмнение за нередност, хората да се обръщат към органите на реда.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Излъган
преди 3 години
И като се обадя на полицията, какво ще направят? До сега не съм чул някой на който полицай да му помогне. Ако се обадиш по телефона, кой си, къде си, разпит до трето коляно и после те докладват на бандитите, за това народа го е страх да се доверява на родната полиция. В моя квартал има заведение в което се вихри чалга по цели нощи, поне до 2 часа не може да се спи, полицията наблизо, нима не са чули? Наркотици на всяка крачка, нима не ги знаят, тровят децата... нищо! Няма държава! Сигнализирай за неуместен коментар