Транспортен хаос на ГКПП "Илинден", границата остава затворена

От българска страна няма проблем, но от Гърция връщат, разказват шофьори

07.09.2020 | 15:35 Редактор: Ралица Братанова

Транспортен хаос на границата ни с Гърция край Гоце Делчев. Днес пункт "Илинден – Екзохи" трябваше да заработи затова в района се струпаха превозвачи в очакване да преминат. Оказа се обаче, че границата остава затворена.

След серия протести от страна на превозвачите с искане да преминават и през пункта през Гоце Делчев, Външното ни министерство обяви на сайта си, че "Илинден – Екзохи" ще отвори за камиони.

Шофьорите обаче разказват, че от българска страна няма проблем, но от Гърция ги връщат. Информацията от гръцкия митничар е, че имат заповед от 15 да отворят и не се знае дали ще отворят, дали друга заповед няма да им дойде.

В очакване да преминат на пункта се струпаха камиони.  Шофьори и собственици на транспортни фирми, предимно от района на Гоце Делчев, отново изразиха възмущението си.  

От МВнР заявиха за Bulgaria ON AIR, че пунктът "Илинден – Екзохи" вероятно ще заработи от утре, въпреки уверенията от гръцка страна, че това ще се случи днес. А нашите превозвачи са в стачна готовност, ако отново бъдат подлъгани.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Сааамо проблеми с тея гръцки митничари. Сигнализирай за неуместен коментар