Във Великотърновския университет задочниците ще учат изцяло дистанционно

В Русенския технически университет са избрали присъствени занимания

06.09.2020 | 14:22 Редактор: Искра Ангелова

Университетите в Североизтока започват академичните си години едновременно с дистанционно и присъствено обучение. Заради епидемията от Коронавирус, летният семестър завърши онлайн в няколко ВУЗ-а. Готовността им за дигитално обучение ще бъде използвано и през идващия първи семестър.

Докато в Русенския технически университет са избрали присъствени занимания, във Велико Търново това ще е формата за обучение само за редовните студенти. Задочниците ще се обучават изцяло дистанционно. 

Присъствено ще е обучението пък само на първокурсниците в Шумен. Всички останали студенти ще се обучават в електронна среда. 

"Университетът разполага с платформа за обучение в електронна среда и чрез нея преподавателите ще могат реално да ангажират студентите ефективно в учебния процес. Всички преподаватели ще имат присъствени дни, в които те ще могат да организират занятията, за които е невъзможно да бъдат организирани в електронна среда", каза зам.-ректорът по образователни политики доц. Росица Давидова.

Успехът на досега провежданото електронно обучение кара университетът да го предпочете като форма.

"През миналия учебен семестър обучението стартира извънредно. Моята оценка, а и смятам, че на цялото академично ръководство и общност, е че успяхме да се справим и приключихме успешно предната академична година", допълни Давидова.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК