Жители на Дряново протестират заради затворен ЖП прелез

Те заплашват с гражданско неподчинение

05.09.2020 | 15:57 Редактор: Искра Ангелова

Жители на Дряново заплашват с гражданско неподчинение заради затворен ЖП прелез. Хората живеят в отделен квартал, и за да стигнат до центъра на града, трябва да минават през опасен участък.

Железопътният прелез е затворен от години, а за над 200 жители на откъснатия квартал стигането до центъра на Дряново е истинско изпитание. 

Хората настояват "Железопътна инфраструктура" да изгради безопасен прелез, през който живущите в района да достигат до другите части на града.

"Години наред тук са затворили рампата и ние възрастни хора - 60-70-годишни, просто не можем да вървим с количките като пазаруваме. Онзи ден пазарувам и минавам с една количка, спънах се, представете си, че в този момент минава влак. Няма кой да ти помогне", сподели една от жените.

Според тях е наложително да се вземат някакви мерки.

"Няколко пъти сме внасяли в Общината, писали сме писма, имаше обещания, че ще се направи гумирана пешеходна пътека, това така и не се случи. В годините нищо не се направи, напротив - още по-зле стана. Имаше едни стари траверси, махнаха ги и сложиха тези мантинели и преминаването стана още по-сложно", каза мъж, който е част от недоволните.

След като прелеза бил окончателно затворен, Общината изградила алтернативен път, който обаче е тесен и невъзможен за разминаване на две коли. 

При всеки дъжд той се наводнява, а при прииждане на реката - движението по него е невъзможно с месеци.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК