НФСБ предлага диалог с протестиращите след разрухата

От "Обединени патриоти" предлагат безплатно здравеопазване

03.09.2020 | 22:31 Редактор: Искра Ангелова

Площадът стана бойно полe, a НФСБ призова организаторите на недоволството за диалог. Ще го има ли?

"Възможен е диалогът, както Валери Симеонов го предложи - да се седне на разговори на идейна основна. Какво ще спечели обществото от това, че рушат държавна собственост и че се затварят улици, булеварди, че се пречи на 95% от населението да се предвижва свободно... Кой ще плаща собствеността? Обществото. Това ли е начинът? Къде са техните идеи, в които обществото да спечели?", попита депутатът от "Обединени патриоти" Георги Колев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него всеки, който иска да бъде избран трябва да излезе с програма.

"Трябва да се излезе с конкретни предложения, които да се харесат на всички. Всички говориха за нова Конституция - вече има предложение, сега се казва "Не, няма да я има". Конституцията няма да бъде от ГЕРБ. Забрави се, че 400 народни представители ще са тези, които ще я изберат. Ще има достатъчно разговори и дебати - предложения, които са повече от добри. Ако тя бъде по-лоша, защо да я правим промяната. Всеки се стреми да направи предложения, които ще са в полза на обществото", допълни Колев пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че протестиращите са там на работа, а този, който им плаща, дори не се е постарал да им даде 4-5 основни идеи, които ще се харесат на обществото.

"Съгласихме се за проекта за Конституция, защото имаме достатъчно добри предложения, които са приети. Считаме, че са достойни да бъдат част от Конституцията. Ние имаме здравеопазване, което е достатъчно достъпно, но не е безплатно, а ние предлагаме да бъде такова.  На хората доплащанията за здравеопазване им тежат", посочи депутатът от ОП.

Той подчерта, че няма по-голям приоритет от здравето на българина.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК