34 души са обвинени в хулиганство и причиняване на телесна повреда

Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинения на хулиганство

03.09.2020 | 17:52 Редактор: Виктория Гетова
34 души са обвинени в хулиганство и причиняване на телесна повреда

Във връзка с извършени на територията на гр. София на 02.09.2020 г. противоправни деяния, под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура до 15,30 ч на днешния ден са образувани 24 бързи производства и едно досъдебно производство. От тях са задържани общо 40 лица, като три от тях са осъждани. Това съобщиха от Софийската районна прокуратура.

34 души привлечени към наказателна отговорност за извършени престъпления от общ характер, като 30 от тях са обвинени в хулиганство - хвърляне на различни предмети, сред които самоделни взривни устройства, стъклени бутилки, камъни и павета по органите реда, неизпълнение на разпореждания, както и съпротива срещу полицаи.

Трима души са обвинени в причиняване на телесна повреда на полицейски служител, като на един е повдигнато обвинение за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост. Едно лице е обвинено освен към наказателна отговорност за извършено престъпление, и за отправяне на закани с убийство.

Задържаните са 24 души за срок от 72 часа. Предстои в следващите дни да бъдат изготвени и внесени искания до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на всеки един от тях. На останалите обвиняеми е определена мярка за неотклонение "гаранция в пари" или "подписка".

Срещу 14 души са предприети действия по реда на Указа за борба с дребното хулиганство, като материалите са внесени в Софийски районен съд (СРС).

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК