Блокадата на "Дунав мост" падна, протести и в Силистра и Синеморец

Напрежение и опашки имаше цял ден в Русе

02.09.2020 | 18:36 Редактор: Ивет Арабова

Протести блокираха и граничен пункт "Дунав мост" и пропускателен пункт "Силистра – Кълъраш". Демонстрации имаше и в други градове.  Блокада на "Дунав мост" падна преди минути, гражданите решиха да освободят движението, защото през целия ден блокадата създаде огромно неудобство и решиха да покажат разбиране.

Протестиращите обясниха действията си с желанието да подкрепят в големия протест в София. Тъй като нямат възможност да се включат в него, са решили да направят своя акция. Протестът е обявен до 20 часа вечерта, а мястото е избрано неслучайно. 

Около 8:30 часа имаше блокада и на граничен пункт "Силистра – Кълъраш". Близо 30 души протестираха в продължение на 2 часа, с искане за оставка на правителството и в подкрепа на Великото народно въстание в София. Част от протестиращите в Силистра поставиха за пореден път въпроса и за трафика на тежкотоварни автомобили през граничния контролно-пропускателен пункт. 

"Обединяващото е нетърпимостта към това управление, което ясно се вижда от всички граждани, че е не е в състояние да вземе каквото и да е решение, а още по-малко непопулярни решения, каквито предстоят", смята протестиращият Златко Куртев.

Летовници блокираха и района на Синеморец. Протестиращите окупираха моста при река Велека, с което се присъединиха към общественото недоволство. Движението остана блокирано и в двете посоки и там се образуваха колони от автомобили.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК