Сблъсъци пред Партийния дом: Арести и ранени полицаи (+СНИМКИ)

Протестиращите замерят сградата с яйца, домати и лук

02.09.2020 | 08:47 Редактор: Виктория Гетова

Напрежение, сблъсъци с полицията и арести още от рано сутринта на днешния протест, наречен Велико народно въстание. Счупен бе прозорец на обновената сграда на новото Народно събрание, я няколко души бяха задържани. Има и ранени полицаи.

Протестиращите се опитват да пробият полицейския кордон, за да стигнат до входа на бившия Партиен дом. Жандармеристи застанаха на първа линия между протестиращите и полицаите. Депутатите бяха докарани на групи с бусове, за да могат да влязат безопасно в сградата на бившия Партиен дом.

На място дойдоха още 10 буса на жандармерията, броят на полицаите също постоянно се увеличава.

Протестиращите замерят сградата на бившия Партиен дом с яйца, домати, чушки, лук и хартиени банкноти. Полетяха и бомбички към органите на реда.

Бул. "Дондуков" и бул. "Независимост" са отцепени от органите на реда. Недоволството доведе до бутане и на бус на жандармерията.

Остра задушлива миризма се усеща, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Вероятно някой от протестиращите е пуснал газ. От него очите на демонстрантите сълзят, има и задушлива кашлица.

Около 9 часа част от протестиращите опитаха да пробият полицейския кордон. Малко по-рано втори човек е задържан в района на пл. "Независимост", след като при проверка у него са открити забранени предмети, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Служители на МВР продължават да осигуряват реда в центъра на столицата, където протичат протестни действия. Полицията отново призовава гражданите да запазят мирната форма на протеста и да не се поддават на провокации.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Пълни глупости, престанете! Така до нищо хубаво и градивно няма да се стигне, а от трън, та на глог! Сигнализирай за неуместен коментар