Новата зала в бившия Партиен дом - със стъклен покрив за 1 млн. лв.

Пленарна зала за 18 млн. лева ще посрещне депутатите

01.09.2020 | 13:43 Редактор: Георги Камарашев

Новата пленарна зала в бившия Партиен дом ще посрещне депутатите след строително-монтажни работи за близо 18 млн. лв. 

"Това е цената без допълнителните оборудвания, озвучаване, системите за видеонаблюдение, системите за гласуване. Това е цената на чистото строителство", заяви Николай Бациев от дирекция "Управление на собствеността". 

От старата зала "Света София" са се получили две нови, а именно пленарна и конферетна. 

"Старата зала имаше съвсем различен обем, тя беше много по-висока от сегашната зала", каза Бациев.

Какви ще са подобренията, на които ще се радват народните представители на новото си работно място? 

"Знаете старата пленарна зала в какво състояние беше, системите са били почти на изчерпване. Вентилацията тук е съвсем различна. Осветлението е съвсем различно, акустиката е също на много добро ниво. Стъкленият покрив струва почти 1 млн. лв., като бяха направени допълнителни подобрения, за да се ограничи пряката слънчева светлина", разкри още Бациев.

Гласуването в началото на новия политически сезон ще започне със старата система. Поръчка за нова има, но процедурата по избор на изпълнител все още не е приключила.

А с новата поръчка ще има опция и за дискусионни пултове за изказване от място, но на този етап традиционно депутатите ще говорят от трибуната. 

Според проф. Баева, от историческо-институционална гледна точка преместването е оправдано, защото още в миналото е замислено там да е политическият триъгълник на властта. 

От старата зала, която преди е била силно амфитеатрална и дори се е ползвала като кино, на практика, са се получили две нови, а именно пленарна и конферетна. 

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Е това сега за какво е...безхаберна работа... аи като знам как всичко се поддържа в България скоро покрива няма да е прозрачен а и все ще има нещо да се прави по него...естествено за да се прибират средства... Сигнализирай за неуместен коментар