Липса на кворум в парламента провали заседанието на депутатите

78 народни представители се бяха регистрирали 

13.08.2020 | 09:34 Редактор: Ивет Арабова

Народното събрание не събра нужния кворум, за да започне заседанието, обявено за днес. По списък са се регистрирали само 78 депутати.

Председателят на НС Цвета Караянчева даде възможност за повторна регистрация в 9:20 часа. Малко след 9 в пленарната зала влязоха само депутатите на БСП и ДПС, а от управляващите единствено Цвета Караянчева и Александър Ненков. От ВМРО изпратиха съобщение, че няма да присъстват. Така, при повторния опит резултатът беше същият - едва 78 депутати от необходимия минимум за кворум.

 

От левицата отговориха с викове "Оставка“. "Колеги, мисля, че не коректно да викате оставка след като вие г-жо Нинова, не стe направили всичко възможно да осигурите кворума, тъй като заседанието е по ваше искане, а виждам, че и във вашите редици има липси. Благодаря ви! Хубав ден!!!", отговори Караянчева.

След проваленото заседание последва и реакция от опозицията. "ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от страх. Да имаш мнозинство в парламента, да можеш да взимаш всички решения, които искаш, и да не го направиш показва само едно – страх. Страх от въпросите на опозицията, страх от протеста и страх от истината", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

От БСП обявиха, че предстои да решат дали ще внесат ново искане за извънредно заседание след проваленото днес.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Личният лекар на Цвета, не й разрешава много,много да се излага слънце,защото останалото в "кутията" ще заприлича на суроватка. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ех, горката Цвета, няма мърдане за нея, а другите са айляк някъде. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години