Борисов: България е много хубава, но е трудна за строителство (Видео)

Процесът по изграждането на пътя Видин - Ботевград е необратим, увери премиерът

01.09.2020 | 10:30 Редактор: Тодор Петров

"Процесът по изграждането на пътя Видин - Ботевград е необратим, работи се на огромен фронт", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на инспекция на трасето преди пътен възел "Макреш".

Направлението Видин - Ботевград е приоритетен проект за правителството, тъй като е от съществено значение за инвеститорския интерес към региона. С изграждането на важния път транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движението и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Много ни е хубава държавата, но е трудна за строителство. Навсякъде са тунели, мостове, дерета, затова на всяко населено място трябва да се направи съоръжение", посочи премиерът Борисов. 

Той добави, че въпреки трудния терен, на който се строи, българите вече се движат по автомагистралите "Тракия", "Люлин", "Марица", работи се за завършването на "Хемус", "Европа", "Струма", както и на обходите на София.

Борисов подчерта, че наред с усилената работа по инфраструктурните обекти в условията на коронавируса, правителството активно подпомага и бизнеса у нас. 

"Светът е в най-тежката финансово-икономическа криза, която може да си представим", изтъкна министър-председателят и акцентира върху значението на мерките за справяне с последиците от пандемията.

Премиерът провери днес на място старта на изграждането на отсечката между пътен възел "Макреш" и обходния път на Монтана, който с дължина 65,793 км. Преди две седмици правителството отпусна 379 млн. лева за модернизацията на 69 км от пътя Видин-Ботевград - между пътния възел "Макреш" и обходния път на Монтана.

Снимки: Правителствена пресслужба

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

1
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Много режисьорски подход за представяне на информацията...като на филм...брех тоя Баце брех...голЕм психолог ще излезе...естествено че трябва да се оправят и трудните терени....те затова и трябва да се оправят щото са трудни...ха,ха Сигнализирай за неуместен коментар