Д-р Койчев: Има желание да се дойде на власт с реваншистки намерения

Не се формулира смилена политическа алтернатива от протестиращите, посочи той

31.08.2020 | 21:37 Редактор: Юлия Христова

Почти два месеца след началото на протестите исканията остават непроменени, а много ключови места в София са блокирани. Докога ще сме свидетели на това?

Искам да чуя каква България си представяме след 10 г. и каква искаме да я обещаем на нашите деца. Това каза за "Денят ON AIR" общинският съветник и председател на СДС-София д-р Антон Койчев. 

По думите му има много хора, които многократно са губили от ГЕРБ и знаели, че вероятността това да се случи отново е голяма. 

"Една част от причината протестът да не е масов е, че не се формулира смилена политическа алтернатива. Има желание да се дойде на власт с изцяло реваншистки намерения", подчерта той. 

Според него част от гражданите негодуват срещу невзимането на мерките за нормалното протичане на живот и това напрежение ще се изостри.

"От едната страна липсва всякаква конструктивност, тежката радикализация не води до нищо добро", допълни Антон Койчев за Bulgaria ON AIR.

"Съумяваме да запазим добрия тон, а протестът е вече изцяло ляв. По-важно е какво става в десницата, където има интересни процеси. Ние ще излезем с проект, времето за това наближава", обясни събеседникът. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК