Борисов: На фона на кризата по света, икономиката у нас е жива

Министър-председателят обобщи взетите мерки срещу Ковид-19

29.08.2020 | 12:25 Редактор: Виктория Гетова
Борисов: На фона на кризата по света, икономиката у нас е жива

Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света - у нас поддържаме икономиката жива. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook.

"Общо 72 млн. лв. получиха български малки и микро фирми за преодоляване на икономическите последици от кризата с Ковид-19. Средствата са от оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност". Грантовете са между 3 000 и 10 000 лв

Тепърва предстои да бъдат раздадени още 200 млн. лв. безвъзмездна помощ в подкрепа на средните предприятия. Мярката 60/40 продължава да работи отлично. Близо 200 000 души останаха на работа благодарение на нея.

Стартира и механизмът за подпомагане на секторите на транспорта и туризма с 290 лв. за запазване на работно място, както и нова схема за наемане на безработни.

Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света - у нас поддържаме икономиката жива. За разлика от много други страни, в началото на годината ние не затворихме редица сектори и се запази препитанието на хиляди хора. Ние няма да спрем дотук, заяви Борисов.

Министър-председателят написа, че правителството ще продължи да помага на гражданите и бизнеса  и добави, че няма да е лесно, но с търпение, разум и единство страната ни ще се справи.

Снимка архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК