Ще почиваме ли по-евтино през септември на българското Черноморие?

Очаква се цените на нощувките и пакетите да паднат от 15 до 50%

28.08.2020 | 19:43 Редактор: Юлия Христова

Ще почиваме ли по-евтино през септември на българското Черноморие. Очаква се цените на нощувките и пакетите да паднат от 15 до 50%, но едва след почивните дни около Съединението. Стиляна Георгиева работи по темата.

На Юг от Бургас се надяват на силен сезон поне до 15 септември, затова и не бързат да свалят цените.  Този ваканционен комплекс  е пълен за дните около Съединението, затова тук ще се почива  по-евтино едва след поредицата почивни дни около празника.  

При по-сериозно проучване в сайтовете за почивки може да се намерят  почивки за  20 лева на вечер в някои от по-малките градчета на юг от Бургас.  В Равда и Несебър се срещат приемливи оферти за по 100 лв. на вечер , с включена в цената романтична вечеря и подарък масаж. 

Примамливи оферти има и за Созопол. В много от хотелите цените ще паднат с близо 50%, но едва след приключването на Аполония. В дните от 1 до 7 септември, няма свободни места.

Концесионерите на плажовете признават, че изненадващо за тях сезонът се е оказал добър.

До края на септември  на своя пост ще остане и Мишка, който е от Полша. Макар и малко това лято има негови сънародници, които са избрали да почиват в България. 

Малкото хотели в Слънчев бряг, които отвориха това лято предлагат оферти до първия учебен ден. Ще разчитат основно на българи, тъй като за малкото западни туристи учебната година започва на 1 септември. 

От Комисията за защита на потребителите казват, че това лято най-много са жалбите за отменени почивки заради Ковид. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК