Близки на Янек Миланов: Беше под прицел на Капланов заради жена

Сред претърсените помещения е и склад за нафта на Каплата

28.08.2020 | 18:55 Редактор: Искра Ангелова

Стотици полицаи тръгнаха по следите на Янек Миланов от Дупница, който изчезна в края на миналия месец. Междувременно съдът пусна под домашен арест Васил Капланов, който е и последният видян с издирвания мъж. А близки на Янек губят надежда, че той ще бъде открит жив. 

Дупница осъмна под полицейска обсада в търсене на Янек, който изчезна на 31 юли.

"В момента това, което са планирали колегите, заедно с наблюдаващите прокурори, е претърсване на 120 кв. км.", заяви главният прокурор Иван Гешев.

Сред претърсените помещения е и склад за нафта на Васил Капланов, с когото Янек е видян за последно. Известният като Каплата беше задържан преди дни, но по други обвинения в притежание на незаконни боеприпаси. 

Днес Капланов се яви в съдебната зала, но пред медиите остана безмълвен.

За последно Янек е видян да се качва в колата на Васил Капланов пред дома си. Двамата живеят в съседни блокове в Дупница.

"За последно Янек го видяхме на 31 юли (петък), докара си мебели. Не познаваме лично Васил Капланов, но всички го знаем", споделиха съседи на Янек.

Според негови близки Янек попада под прицела на Капланов преди година, а причината е жена. 

"Най-вероятно това е заради взаимоотношенията, които брат ми е имал с неговата жена", сподели братът на Янек - Марио Миланов.

Според него - Янек се срещнал с Капланов в опит да изяснят отношенията си.

"Причината за тяхната среща е, че брат ми искаше системният тормоз, който му беше налаган, да се прекрати и да се спре това нещо", допълни Марио.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК