Стотици полицаи и жандармеристи обсадиха Дупница, има задържани

Акциите са по изчезването на Янек и срещу организираната престъпност и наркоразпространението

28.08.2020 | 13:47 Редактор: Тодор Петров

Няколко операции в Дупница от рано сутринта след изчезването на Янек Миланов. Има и четирима задържани от криминалния контингент в града, но не по случая с изчезването на мъжа. 

Спецакцията се провежда месец след изчезването на Янек. За последно той е видян пред блока му на 31 юли, когато се качва в автомобил на Васил Капланов - Каплата. В Дупница той е известен като бивш гард на братя Галеви. 

Според близки на Янек Миланов, именно Каплата е заподозрян за неговото изчезване. Главният прокурор Иван Гешев пристигна на място, за да наблюдава издирвателните действия, които се проведоха в Дупница и покрайнините на града. В акцията участват над 300 полицаи.

Гешев не потвърди, но и не отрече версията за участието на Капланов в изчезването на Янек Миланов. Каплата беше задържан преди дни за незаконно притежание на боеприпаси.

Според брата на Янек - Марио Миланов, който пръв съобщи за неговото изчезване, именно Капланов стои зад престъплението. А мотивът най-вероятно е това, че Янек е имал близки взаимоотношения с бившата жена на Капланов.

В Дупница текат също операции срещу организираната престъпност и наркоразпространението. Образувани са 7 КПП-та, а градът е опасан от жандармерия. Проверяват се влизащите и излизащите автомобили. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК