НФСБ: Оставка на министър не бива да бъде искана и подавана под външен натиск

"Не бива да се принасят жертви, които така или иначе няма да успокоят хората на улицата", заяви Борис Ячев

27.08.2020 | 21:34 Редактор: Ралица Братанова

Коалиционните партньори на ГЕРБ - ВМРО и НФСБ още не са обсъдили депозираната оставка на правосъдния министър Данаил Кирилов. 

Партията на Валери Симеонов посочи, че не вижда мотиви за оттеглянето на Кирилов.

"Обявихме се против начина, по който е поискана и подадена оставката на Данаил Кирилов", коментира зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев в "Денят ON AIR".

По думите му, когато се е обсъждал ремонт на кабинета, коалиционните партньори са се разбрали, че оставки и смени на министри ще има едва след сериозен анализ на водените политики в съответното министерство.

"В случая подобен анализ не е правен или поне ние не знаем. Колкото вие знаете, толкова и ние. Предположения има всякакви", каза още политикът.

Ячев беше категоричен, че според НФСБ оставката на който и да е министър, не бива да искана и подавана под външен натиск.

"Не бива да се принасят жертви, които така или иначе няма да успокоят част от хората, които са на улицата. Те искат политически промени, искат избори веднага, за да могат да влязат в следващия парламент. Една оставка няма да реши този проблеми" допълни зам.-председателят на НФСБ пред Bulgaria ON AIR.

Идеята на ГЕРБ за ВНС и нова Конституция намери подкрепа от коалиционния партньор НФСБ. 

"ВНС е една добра идея. Всички, включително и онези, които са извън парламента и част от тези, които протестират или са "за" смяна на политическата система, го искат. Когато има възможност тази идея да се реализира и ние я подкрепяме, започвам да усещам разколебаване на част от тези, които най-много го искаха", заяви Ячев.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
без такива
преди 1 месец
никой доброволно не си я подава иначе Сигнализирай за неуместен коментар