Русенски квартал осъмна облепен с некролози на Радев

Хората в района са възмутени от гаврата

25.08.2020 | 17:52 Редактор: Ивет Арабова

Квартал в Русе осъмна облепен с некролози на президента Румен Радев. Те са били поставени през нощта от неизвестни лица. Хората, които живеят в района, са възмутени от гаврата с президентската институция.

Некролозите, които обявяват президента за мъртъв, са били разлепени по стълбове, огради и електрически табла в квартал "Дружба 3“. "Това е много престъпно и грешно, просто не ми го побира разумът. Не е този начинът, по който трябва да се постигат разни консенсуси от политиците. Аз съм безпристрастна, ама това не е добре, за мен е престъпление, това е президент все пак", смята Румяна Христова.

От БСП в Русе реагираха остро. Социалистите са категорични, че има граници в политиката, които не трябва да се прекрачват. Те очакват прокуратурата да вземе отношение по случая. 

"Президентът е човек като всички други, трябва да се уважава личността, независимо дали сме на различна позиция с нашия опонент. Прокуратурата, ако смята, че са налице данни за престъпление, трябва да се самосезира", коментира общинският съветник от БСП-Русе Биляна Кирова.

Част от некролозите вече са премахнати, а в акцията по отстраняването им ще се включат и младежи от Русе.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК