47-и ден на протести: Недоволните наредиха бухалки пред МС

В София се проведе и демонстрация срещу блокадите

24.08.2020 | 21:36 Редактор: Георги Камарашев

С бухалки, наредени в кръг пред сградата на Министерския съвет - така протестиращите изразиха недоволството си в 47-ия ден на антиправителствените демонстрации. Според тях бухалките символизират как мутрите са минали през прехода. 

Неформалните ръководители на протеста коментираха опитите за премахване на палатковите лагери. От "Отровното трио" внесоха и запитване до Министерския съвет дали и на какво основание главният прокурор Иван Гешев живее в дом номер 5 на резиденция Бояна, дали там е направен ремонт и прокуратурата ли е платила за него. 

А в София се проведе и протест срещу протестите и блокадите. Контрапротестиращите се започнали и подписка, като настояват затворените кръстовища да бъдат отворени. 

Междувременно граждани се събраха и пред Румънското посолство, за да пазят кръстовището на бул. "Ситняково" от блокада. Демонстрантите, които не са доволни от антипротеститвените протести в София, заявиха, че имат разрешение за ответен протест до четвъртък, когато ще направят и шествие по бул. "Витоша".

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
ТИ
преди 3 години
Кой иска диалог? Тези с бухалките ли? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Хората се опитват по всякакъв начин да покажат че искат диалог...ама кой ли ги чува...? Сигнализирай за неуместен коментар