Отровното трио: Атаката над палатковия лагер пред СУ беше жесток акт

Пред НДК ще се проведе и контрапротест срещу затворените кръстовища

24.08.2020 | 19:30 Редактор: Виктория Гетова
Отровното трио: Атаката над палатковия лагер пред СУ беше жесток акт

След като 47-ия ден на недоволство започна с напрежение на блокадата пред Софийския университет, "Отровното трио" изнесе брифинг в Триъгълника на властта.

Според Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов действията на мъжете, атакували палатковия лагер, са жестоки и ще потърсят отговорност от институциите защо мъжете не са били задържани от органите на реда, след като са нападнали част от протестиращите.

Около 9:30 тази сутрин Георги Флоров, който се занимава с организация на статисти, рекламни клипове и конкурси, и няколко негови сподвижници опитаха да премахнат палатковия лагер при Софийския университет. Причината е блокадата, която е затворила кръстовището за движение.

Според протестиращите се е стигнало до агресия. Един от тях твърди, че палатката му е била влачена.

Палатковият лагер пред Софийския университет е възстановен, остават палатковите лагери в Триъгълника на властта и на Орлов мост.

[sc: relatedarticles ids:201973 /]Пред НДК се провежда и контрапротест. Протестиращите там са недоволни от трите блокирани кръстовища в столицата, които затрудняват придвижването на гражданите.

Освен пред НДК, контрапротест ще има и пред Румъснкото посолство. Демонстрантите от контрапротеста имат за цел да охраняват кръстовището от затваряне. Те обявиха, че ще започнат подписка, както и контрашествие, стигащо до катедрален храм "Св. Неделя".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК