Възстановиха лагера пред СУ: Ето как се стигна до напрежението (Обзор)

Георги Флоров и негови сподвижници се обявили против блокадата

24.08.2020 | 13:43 Редактор: Ралица Братанова

В 47-ия ден на протести група мъже опитали да премахнат палатките на кръстовището пред ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Около 9:30 тази сутрин Георги Флоров, който се занимава с организация на статисти, рекламни клипове и конкурси, и няколко негови сподвижници, отиват на палатковия лагер при Софийския университет. Причината е блокадата, която е затворила кръстовището за движение.  

Според протестиращите се е стигнало до агресия. Един от тях твърди, че палатката му е била влачена.

По-рано тази сутрин шествие тръгна от Орлов мост към сградата на областната администрация в София, но не за да я блокират, а за да организират протест с цветя. 

Поводът бе коментарът на областния управител на София, който преди няколко дни в социалните мрежи нарече част от протестиращите "изроди" и "алкохолизирана тълпа".

Така яйцата, които най-често протестиращите хвърлят по държавните институции, бяха заменени от цветя. Протестиращите поискаха оставката на областния управител и се опитаха да разговарят с него. 

Протестът пред областната управа свърши около 9:00 часа, а два часа по-късно беше възстановен и палатковият лагер пред Софийския университет. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Това вече е някакъв тотален фарс. Аз се съмнявам, че на някой дори му е интересно и го вълнува. Сигнализирай за неуместен коментар