46 дни недоволство: Памперси с надпис "Оставка" полетяха към МС (+Видео)

Демонстрации на българи бяха организирани на няколко континента

23.08.2020 | 21:49 Редактор: Ивет Арабова

Спокойно и без инциденти премина 46та нощ на протести в столицата. Демонстрациите започнаха на площад "Независимост" и завършиха при палатковия лагер на кръстовището на Орлов мост. 

Остават блокирани кръстовищата при Ректората и при Триъгълника на властта. Вчера демонстрантите замеряха с памперси сградата на Министерския съвет, на които с маркери беше написано "Оставка". 

Имаше и друга акция, организирана от майките от "Системата ни убива". Те бяха приготвили тиква, пълна с бонбони, която провесиха на един от светофарите. Всеки, който желаеше, можеше да удря тиквата като в традиционната мексиканска игра пинята. За днес протестиращите заявиха, че не се планира блокада на някоя от институциите в страната.

Традиционните протести на българите в чужбина продължиха и вчера. Демонстрации бяха организирани Берлин до Бостън и от Ванкувър до Мелбърн. Наши сънародници се събраха в германския град Манхайм, където поискаха оставката на кабинета "Борисов 3".

Протестиращите от различни държави и градове се обединиха и чрез видеовръзка. С плакати в ръце към протестите на българите по света се присъединиха и наши сънародници в Бирмингам.

Снимка: Александра Иванова (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК