Радев на Шипка: Предложенията на ГЕРБ за Конституцията целят печелене на време

Въпреки че няма официални чествания президентът се качи на историческия връх

22.08.2020 | 13:30 Редактор: Ивет Арабова

Пътят към промените в Конституцията минава през оставка на кабинета, разпускане на парламента и предсрочни избори. Това заяви президентът Румен Радев в подножието на връх Шипка, където участва в отбелязването на 143 години от Шипченската епопея. Според държавния глава предложенията на ГЕРБ за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Въпреки че официални чествания на Шипка заради коронавируса тази година няма, президентът Румен Радев се качи на историческия връх. Събралите се там го посрещнаха с аплодисменти.

"Управляващите повториха срамния сценарий от 3 март, когато, спомняте си, всички планирани чествания и в столицата и в страната бяха разрешени и се проведоха, а целта беше една единствена - президентът да не се качи на Шипка и да не говори", отбеляза държавният глава.

Според Радев парламентът е дискредитиран и партиите сменят позициите си за 24 часа. Според държавния глава единственото решение е саморазпускане на Народното събрание, а дебатите около новата Конституция само разсейвали обществото. 

"Всичко това е с цел да има дебат, да се печели време и целта личното спасение на министър-председателя за сметка на обществото. Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз. Опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета зад неграмотните брътвежи за нова Конституция.", подчерта Радев. 

Държавният глава заяви още, че ако управляващите са били загрижени за хората, то нямало и да проведат "масовото си партийно струпване“ в столицата на 5 август.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Прессекретариат на президентството

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Гига
преди 3 години
Aз останах толкова възмутена от изпълненията му на Шипка,че дори не знам какво и как да кажа. Той се държа дори и по- зле от диктатора Ким Чен Ун. Май наистина вече толкова е жаден и озлобен за власт, че дори не осъзнава какво върши.Днес,на Шипка, хората не бяха допускани, защото не били от хората на Радев, някой може ли да си представи такава наглост??????Шипка е на всички българи г-н Радев,не е на баща ви!!!Бяха допуснати само тия, които му се кланят и му целуват ръката. И това ако не е ... Сигнализирай за неуместен коментар