Присъствен, дистанционен или хибриден старт на учебната година?

Предложени са варианти за реорганизация на учебната форма

21.08.2020 | 13:55 Редактор: Тодор Петров
Присъствен, дистанционен или хибриден старт на учебната година?

Родители се срещнаха с министъра на образованието Красимир Вълчев. Те искат да имат избор между присъствен и дистанционен старт на учебната година. Срещата продължава над 4 часа, но все още няма конкретни решения, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Предложени са варианти за реорганизация на учебната форма. Единият от тях е свързан с поставяне на камери в класните стаи, които да предават на живо урока за деца от вкъщи, докато останалите са в класната стая.

Другият вариант, който се обсъжда, е този за индивидуална форма на обучение - децата да бъдат посещавани лично от учител у дома. Проблемът е, че тази форма не е законово позволена за учениците от 1 до 4 клас. От МОН най-много се притесняват, че няма достатъчно учители.

Родители, които се страхуват от коронавируса, бяха категорично пред Bulgaria ON AIR, че няма да пуснат децата си в класните стаи през септември, ако мнението им не бъде чуто. Лекари от ковид отделения за изразили позиция, че присъствената форма би била опасна за деца, родители и учители.

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с училищни директори. Те ще трябва да направят възможното часовете да се провеждат при строги противоепидемични мерки.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК