Почистиха доматите, яйцата и тоалетната хартия от сградата на МВР

ГДБОП отрича да е имало претърсване в дома на един от протестиращите

21.08.2020 | 11:25 Редактор: Искра Ангелова
Почистиха доматите, яйцата и тоалетната хартия от сградата на МВР

Работници почистиха фасадата на сградата на МВР, която в четвъртък вечер беше подложена на обстрел с яйца, домати и тоалетна хартия от протестиращите.

По време на 43-я ден на антиправителствени протести в столицата, недоволните от правителството, искащи неговата оставка, както и оставката на главния прокурор Иван Гешев и провеждане на честни избори, и електронно гласуване, отново отидоха пред сградата на МВР.

Протестиращите бяха добре "въоръжени" с яйца и домати и както сами се изразиха, направиха "омлет по милиционерски". Завидно количество ролки тоалетна хартия също летяха към сградата на силовото министерство, припомня БГНЕС.

В четвъртък вечерта протест имаше и в Пловдив, където в малките часове на денонощието полицията премахна блокадата на моста при Международния панаир.

От "Отровното трио" оповестиха информация, че полицейски служби са нахлули да претърсват дома на Тихомир, който е сред разпознаваемите лица на протеста.

Същевременно в сайта на МВР публикуваха категорична позиция на директора на ГДБОП главен комисар Любомир Янев, която гласи:

"ГДБОП не е провеждала действия по претърсване и изземане по отношение на лице с инициали Т.В. на територията на град София през последните 24 часа. Главната дирекция изпълнява задълженията си по план и реагира своевременно на всички сигнали, за да противодейства на разпространението и трафика на наркотици не само на територията на София, но и в цялата страна".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
иван
преди 3 години
Според моята баба хвърлянето на храна е голям грях. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години