Остава ли в ареста един от задържаните за напрежението на бул. "Ситняково"?

25-годишният Георги Георгиев е с две обвинения - за хулиганство и за нанасяне на повреди по автомобила

20.08.2020 | 18:43 Редактор: Ралица Братанова

Съдът решава дали да остави в ареста един от задържаните за напрежението на бул. "Ситняково", където жена с кола, в която бяха и децата ѝ, се опита да пробие блокадата на кръстовището. 

Трима бяха задържаните след ескалацията на напрежението на кръстовището пред Румънското посолство в понеделник вечер. Един от тях беше освободен под паричнна гаранция. 

25-годишният Георги Георгиев е с две обвинения - за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост и за нанасяне на повреди по автомобила. Свидетели на случилото се обаче не бяха допуснати в съдебната зала.

Над 2 часа съдът изслушва обвинението, което поиска Георгиев да остане зад решетките. Защитата му обаче твърди, че събитията не са се развили, както ги представят от прокуратурата. 

Според адвокатите има разминавания. По време на разпознаването семейство Мицеви, което беше в белия автомобил твърдяло, че Георгиев е счупил лявата част на стъклото, а на видеокадрите се виждало, че 25-годишният мъж е от дясната страна. 

Според защитата на кадрите не се вижда ясно, че клиентът им изобщо да удря по автомобила. По време на разпознаването в полицията единствено Георгиев бил с белезници, което според адвокатите, издавало кой е задържаният. 

По време на разследването са разгледани всички видеозаписи, включително кадрите от трафик камерите на кръстовището.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК