Изравнителните сметки за парно: Очакваш да получиш, а имаш да даваш

"Топлофикация София" връща още 13 млн. лв. на абонатите

19.08.2020 | 19:10 Редактор: Виктория Гетова

От два дни започна връщането на суми от изравнителните сметки на "Топлофикация София". До този момент дружеството е изплатило 24 млн. лв. на абонатите си, но не всички имат да взимат пари. Доста от клиентите на топлофикационното дружество имат да дават.

За месец юни са получили сметки за няколко лева, а за юли - доста по-високи - до няколкостотин лева.  

Над 10 млн. лева е върнала "Топлофикация София" на клиентите си за юни заради поевтинелия газ, а за юли - близо 14 млн. лв. Трябва да възстанови чрез прихващане на абонатите си още 13 млн. лв. Но получавайки последните фактури и годишни изравнителни сметки, доста столичани се чувстват, сякаш са получили студен душ.

От топлинното дружество напомниха, че през юни хората са получили сметки от по няколко лева заради приспаднати суми покрай намаляването на цената на топлинната енергия.

От "Топлофикация София" посъветваха абонатите, които се съмняват във фактурите си, да потърсят пояснения от дружеството.

Има и такива, които са чакали няколко часа, но за да вземат пари. Покрай кризата с коронавируса изплащането на парите може да става и по банков път. А сумите за връщане може да бъдат и прихванати в следващите сметки.  

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години