81-годишна от дома за възрастни в Русе пребори Ковид-19

Огнище на заразата в социалното заведение бе обявено на 23 юли

18.08.2020 | 19:51 Редактор: Искра Ангелова
81-годишна от дома за възрастни в Русе пребори Ковид-19

38 потребители от дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе са излекувани от коронавирус, като през последното денонощие 81-годишна жена е преборила инфекцията, съобщават днес от Областния оперативен щаб града.

Огнище на заразата в социалното заведение бе обявено на 23 юли тази година, като до момента 93-ма са диагностицираните с коронавирус. От тях 84 са възрастни потребители, като седмина починаха. Девет души бяха заразени от персонала на дома - шестима вече са излекувани, а други трима са под домашна изолация.

От потребителите на социалното заведение 12 души все още са на болнично лечение. Други 23 възрастни са без симптоми и са изолирани в общинската вила "Липник", а четирима души без оплаквания са под домашна изолация, съобщава dnes.bg.

От Областния оперативен щаб информират, че за последното денонощие в Русенско има три нови случая на коронавирус. Това са двама мъже - на 42 и 46 години, от Русе, и 53-годишна жена от град Ветово. И тримата са в добро общо състояние, като само 46-годишният русенец е настанен в болница с бронхопневмония.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК