Първите доброволци прекачиха прага на дома за възрастни в Русе

Основната им задача е да пазаруват хранителни продукти и лекарства

08.08.2020 | 14:02 Редактор: Искра Ангелова

Първите доброволци вече влязоха в дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе, който е огнище на коронавирус. Те вече имат практика от опита си в Българския Червен Кръст, а сега предават наученото в грижа за възрастните хора. 

Радина е доброволец в БЧК повече от 10 години. По професия е учител. След призив за помощ от общината, тя и още 4 души започват да помагат в огнището на коронавирус в Русе. 

"Сутрин имаме предимно занимания за обгрижване на възрастните за закуска, съвместно с техните санитари и помощен персонал, тъй като не достигат. След закуската се санитаризира всеки етаж и след това се пазарува по списък", каза Радина Лишева.

Тъй като персоналът на дом "Възраждане" е под карантина, основната задача на доброволците е да пазаруват хранителни продукти и лекарства. Все пак имат контакт и с потребителите. 

"Аз като ръководител на екипа за работа при бедствия аварии и катастрофи, не ми трябва много, за да тръгна някъде на някаква работа. Не ме е страх за това, че ще се заразя, защото взимаме всички възможни мерки за това", сподели доброволецът Иво Минчев.

От община Русе са благодарни на отзовалите се доброволци.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни,

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК