Паспортните служби в София с по-удобно работно време

Хиляди са гражданите с изтичащи лични документи

18.08.2020 | 14:05 Редактор: Тодор Петров

Паспортните служби в София са с променено работно време. Те вече отварят в 7 сутринта, за да могат да обслужат всички с изтичащи лични документи. Само от началото на месеца заявления за смяна са подали 18 000 души.

На опашката пред Шесто РПУ срещаме Христо. Казва, че за всички като него, които са на работа, новото работно време е улеснение. Шесто РПУ, заедно с Първо и Пето, е едно от най-натоварените в столицата. Чакащите там обаче определиха организацията като добра, а опашката по думите им върви бързо. 

От полицията припомнят, че всички столичани с изтичащи документи за самоличност могат да бъдат обслужени във всяко полицейско управление, както и в отдел ''Български документи за самоличност'' на булевард "Мария Луиза". 

Заради пандемията валидността на личните карти и шофьорски книжки, които изтичат до 31 октомври, беше удължена с шест месеца. Това обаче важи само за територията на страната.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
4 rate up comment rate down comment 0
Галина Колева
преди 3 години
Днес 21.01.2021г. в 7и 30ч. пред паспортният отдел на 6 районно управление имаше чакащи хора /30 човека/. Служителките пристигнаха на работа в 7 и 45ч. при регламент 7.00ч. Започнаха да работят в 8.00ч. Тези служители очевидно не спазват кодекса на труда и най- вероятно не са си прочели длъжностната характеристика! Сутрешните температури бяха -6 градуса! Организацията на работата и контрола е на началника на районното управление! Това означава , че и той не си е свършил работата! Сигнализирай за неуместен коментар