Отново блокада на бул. "Ситняково", Радев с коментар за проекта за Конституция (+Снимки)

Президентът подчерта, че кризата се лекува единствено с оставка

17.08.2020 | 21:39 Редактор: Ивет Арабова

Президентът Румен Радев направи от Варна първи коментар на предложението за Конституция на ГЕРБ. Там той се срещна с протестиращите. Стигна се и до напрежение пред Общината при пристигането му. Привърженици на държавния глава и противници на блокадите се бяха събрали пред сградата. Наложи се полицията да раздели двете групи. 

Радев отново подчерта, че дневният ред е ясен - оставка, предсрочни избори и едва тогава промени в Конституцията. Държавният глава допълни, че промени в основния закон не се правят по този начин. Радев подчерта, че кризата се лекува единствено с оставка 

В същото време в София, в Триъгълника на властта се проведе 40-ия ден на недоволство. Демонстрантите поведоха и шествие по бул. "Цариградско шосе", което стигна до бул. "Ситняково.. Преди около час на Орлов мост бе арестуван младеж, който хвърлил бутилка по палатковия лагер, а после се насочил с пистолет към протестиращите.

Протестиращите блокираха бул. "Ситняково", това бе изненада за голяма част от шофьорите, които са принудени да обърнат и да се върнат обратно. Не е ясно докога протестиращите ще останат на кръстовището. Въпреки блокадата не се е стигало до конфликти между протестиращите и шофьорите.

Коментарите на предложения от ГЕРБ проект не закъсняха.  "В него няма нищо, това не е проект за Конституция, аз няма да го чета - това е пълна глупост", смята адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

А по-късно към сградата на Министерския съвет полетяха яйца. 

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК