Охранител на спортен комплекс в Бургас ударил 10-годишно момче?

Служителят не беше открит за коментар

14.08.2020 | 17:44 Редактор: Искра Ангелова

Охранител в спортен комплекс в Бургас е ударил 10- годишно дете. Случаят е от преди 10 дни, но за инцидента се разбра едва днес, след като родителите съобщиха в медиите. Какво точно се е случило и какво е предизвикало агресията към детето? 

Тренировката на надеждата на отбора по водна топка – Петьо, на 5 август, приключва с шамар зад врата.

"Исках да затворя асансьора, обаче той си сложи ръката, после пак натиснах копчето да се затвори, той пак си сложи ръката. Накрая влезе с нас и ме удари между етажите. Той като ме удари - аз залитнах и си ударих главата в асансьора", сподели Петър Петров.

Майка му - Юлия Качакова, сподели, че детето е притеснено.

"Плачеше и ми разказа за случая, в който служител си е позволил да удари едно 10-годишно дете. Не е бил предизвикан, нормално е децата са се струпали, след като са в басейна, има само един асансьор, те са 80 деца", коментира тя.

Веднага след инцидента, майката подава жалби в общината, която стопанисва спорната зала, в полицията, както и в Комисията за закрила на детето. Близо 10 дни няма никаква реакция от институциите. 

"Болеше го главата, имаше оток от удара, той си удря главата в асансьора и имаше оток, да", допълни тя Юлия Качакова.

Според треньора причината да се стигне до струпването на децата в асансьора е лошата организация в спортния комплекс. 

"На нас ни беше ограничен достъпа до съблекалните и баните след тренировка. Беше ни казано да ползваме асансьорите, а при положение, че има толкова много деца, е нормално да има струпване до асансьорите", каза треньорът по водна топка Светозар Владков.

Оказва се, че служителят, който е ударил детето - Васил Ефендиев, е баща на управителя на спортната зала, който не беше отрит за коментар.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.


1
1 rate up comment rate down comment 1
Кармен Младенова
преди 3 години
Я да погледнеме ситуацията и от другата страна: Значи някакъв *** - невъпитан прави проблеми на охранителя и после опищяват света за заслужения му шамар...Шамара може да е нещо прекалено но е предизвикан...и за какво е там охранителя,за да се бъзикат с него малките гаменчета??? Сигнализирай за неуместен коментар