Как се отразяват протестите на риболова у нас?

Рибарите са притеснени, че недоволството ще забави превръщането на рибарското селище в атракцион

13.08.2020 | 20:11 Редактор: Виктория Гетова

Докато към парламента летят яйца и домати, то в рибарското селище край Бургас животът сякаш е спрял. Далеч от площадите и барикадите животът на улица "Консервна", в рибарското селище край Бургас, си тече на пръв поглед по старому.

"Те само млади, викат, крещят, вечерно време по баровете…после искат, ами откъде да ги вземе бате ти Бойко? Аз съм 80-годишен и работя. С 300 лв. пенсия съм и 41 години трудов стаж съм дал на тази държава, ама не се оплаквам и работя", споделя Бай Петьо Моряка.

Рибарите се вълнуват повече, че няма риба, а политиката обсъждат набързо преди да влязат в морето на изгрев слънце.

"Честно казано, на нас много не ни се отразява, ние сме пенсионери хора, влизаме си в морето, никой не ни пречи. Пречат ни блокадите по градовете и това е, ние тука не си пречим и не се занимаваме много с политика", разказва рибарят Ено Енчев.

Отдавна е зарязал политиката и бившият областен управител на Бургас Стоян Проданов. Живее сред рибарите от 15 години и е дал името на улица "Консервна" също като романа на Стайнбек.

Като бивш политик, той се вълнува единствено, че протестите ще забавят проекта за превръщането на рибарското селище в туристически атракцион с етнографски комплекс, където ще се плетат рибарски мрежи.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК