34 дни гражданско недоволство: Ще оцелее ли управлението?

Социологът Кольо Колев и журналистът Юлий Москов коментират темата

11.08.2020 | 21:34 Редактор: Ралица Братанова

До два-три дни премиерът Борисов ще обяви свои решения, с които смята, че ще успокои хората. Това обяви самият той.

"Това е поредният опит да се отслаби напрежението, да се добута до октомври и предсрочните избори да станат безсмислени. Това е целта на занятието", коментира социологът Кольо Колев в "Денят ON AIR".

Журналистът Юлий Москов изрази мнение, че в момента на улицата е енергията на разрушението.

"Вече месец и няколко дни никой не задава най-важния въпрос. А после? После какво? Тези дни дадоха един парадоксален резултат. Онези, които започнаха цялата кампания, първи загубиха. Те нямат подкрепа. Оказва се, че печелят други, за които в началото не се споменаваше", допълни журналиститът.

По думите му прогнозите, че Слави Трифонов ще стане втора политическа сила, са нелепи.

Според Колев на хората им е писнало от много лъжи и това ги е изкарало на улицата. Той добави, че без съмнение има хора, които играят игрички на протеста, но основната маса не е от това. А причината е нещо, което се е трупало с години.

"Арогантността на управляващите в продължение на години изкара хората на улицата и те не искат да търпят повече", категоричен бе Колев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му дали ще има предсрочни избори, зависи от натиска на протестиращите и поведението на управляващите, но при всяко положение това е краят на ерата на Борисов. 

"Няма никакъв шанс това управление да се запази", смята Колев.

Според Юлий Москов страната ни има нужда от промяна.

"Младите са нашето бъдеще. Тази песен я слушах 50 години. Докога така? Не мислите върху това, което говорите", категоричен бе Москов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
2 rate up comment rate down comment 0
иван
преди 3 години
Хе-хе, червен кольо е смешен. Айде стига вечеееее, аман от комунистиииии. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
ndlev.org
преди 3 години
Не е краят на света и фактът, че твърде голяма част от населението на страната ни има интелект и памет на 6-годишно дете и твърде бързо забрави какво се случи миналият път. Че ще има пак Аз предлагам за председател на ДАНС народният представител Делян Пеевски. Че ще има пак КТБ, вследствие на което всеки българин средно загуби поне 500 лв. А протестираше за уж завишени сметки за ток със 100 лв.! И това сме го минавали вече, че и 5 долара заплата имаше малко по-назад във времето. Сигнализирай за неуместен коментар