Продължава блокадата на кръстовището пред община Варна

Снощи се проведе традиционно шествие в града

11.08.2020 | 08:16 Редактор: Искра Ангелова

Палатковият лагер в центъра на Варна възкръсна от снощи. Това стана след повече от месец протестни шествия, които не доведоха до желания резултат – оставка на кабинета и главния прокурор. 

Решението за връщане на част от палатките на пътното платно пред община Варна дойде спонтанно, по време на 32–ия ден на недоволство. 

"Това е нашият начин да покажем нашето недоволство към правителството, нашият начин да изкажем символична подкрепа към София, София си върнаха лагера на Орлов мост, и щом София може, защо и варненци да не можем", попита протестиращият Борис Борисов.

Сред хората в палатковия лагер има и участници в големите протести през 2013-та, довели до оставката на тогавашния кабинет Борисов.

"Не ни е страх, защото ние водим мирна стачка. Ще се борим до края. Трябва изцяло ново управление да има и малко по-малко хора в парламента. Защото никакво хубаво не сме видели от тези управляващи в момента. Много народ измряха от това правителство. Хората нямат пари лекарства да си купят, камоли някакъв стандарт на живот", коментира Светослав Стоянов, участник в протестите през 2013 година.

Новата блокада доведе до нови задръствания в центъра, и нови промени в маршрутите на 7 автобусни линии. Това за пореден път разедини варненци в подкрепата им за палатковия лагер . 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години