Майките от "Системата ни убива" блокираха бул. "Дондуков"

Протестни шествия имаше и във Варна, Велико Търново, Русе и Хасково

10.08.2020 | 22:07 Редактор: Георги Камарашев

33-и ден на антиправителствени протести. Майките от "Системата ни убива" блокираха бул. "Александър Дондуков" в София. Днес те взеха решение да блокират този булевард. Блокадата им ще бъде постоянна. Това тяхно действие е мотивирано от факта, че не са получили оставката на министър-председателя Бойко Борисов. От "Отровното трио" пък обявиха, че утре ще блокират кръстовището на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Недоволни граждани са заявили готовност да блокират различни ГКПП-та в страната.

Протестни шествия имаше и в други градове - във Варна се проведе демонстрация, която мина през партийните централи на управляващите партии. Във Велико Търново гражданите хвърляха памперси към Съдебната плата. В Русе и Хасково също имаше недоволство.

На Орлов мост атмосферата е нанежена. Хората се събират. Наблюдават се различни лозунги и скандирания, но исканията им са единни - оставка на правителството и на главния прокурор. Все още не е ясно дали протестиращите ще блокират други ключови места в столицата.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК